RCO kjøper selskap innen digitale låser for privatmarkedet

 

RCO Security AB kjøper majoriteten av Easy Access AS, en ledende leverandør av biometriske og digitale lås-og sikkerhetsløsninger for privatmarkedet. 

Forbrukermarkedet for digitale låser har vokst kraftig de siste årene. Bak veksten ligger globale trender som IoT og det smarte hemmet, der digitale låser er en viktig komponent for å øke bekvemligheten ved for eksempel levering av produkter og tjenester i hjemmet. Etter hvert som disse trendene blir sterkere, og e-handelen øker, forventes markedet for digitale låser å vokse de kommende årene.

For RCO er oppkjøpet strategisk. Vi når et nytt kundesegment med enormt vekstpotensial. Vi tilfører kompetanse rundt sikkerhetsløsninger samidig som den nordiske tilstedeværelsen styrkes”, sier Fredrik Sidhagen, administrerende direktør i RCO. 

Easy Access ble startet i 2009 og leverer biometriske og elektroniske lås-og sikkerhetsløsninger til privatmarkedet, hovedsakelig i Norge og Danmark. Fra starten av har selskapet fokusert på kvalitet og design, og tidlig hatt fokus på integreringer i økosystemet rundt det smarte hjemmet. Siden oppstart har Easy Access solgt mer enn 150 000 låser til forbrukere rundt om i Skandinavia. 

Det føles godt å få en partner som RCO i den vekstfasen vi er i nå”, sier Hans Helmenbakken, gründer av Easy Access. ”RCO har en imponerende track record og vil hjelpe oss med å ta selskapet til nye nivåer”.

RCO er i en spennende endringsfase og oppkjøpet av Easy Access passer godt inn i RCO sin vekststrategi og portefølje av fremtidige løsninger for det digitale hjemmet. 

Som eier av og partner til Easy Access ser vi synergier rundt utvikling, produksjon og ekspansjon. Vi ser frem til å videreutvikle selskapet sammen med grunnleggerne av Easy Access”, sier Fredrik Sidhagen. 

For mer informasjon, kontakt:
Fredrik Sidhagen, VD, RCO Security AB
Telefon: +46 073-633 40 40
E-post: fredrik.sidhagen@rco.se

 

Om Easy Access AS

Easy Access AS er et innovativt Norsk selskap som er ledende innen biometriske og elektroniske lås-og sikkerhetssystemer. Selskapets produkter er spesielt utviklet for skandinaviske forhold med design og kvalitet i sentrum. Easy Access AS ble grunnlagt i 2009 av Hans Helmenbakken og Dennis Jørgensen. De har i dag 8 ansatte. Selskapet opererer i Norge og Danmark, og omsetter for 40 millioner SEK. www.easyaccess.no

Om RCO Security AB

Svenske RCO Security AB utvikler, produserer og selger tjenester og produkter innen adgangs-og sikkerhetssystemer. RCO ble grunnlagt i 1976 og har etablert seg som en ledende leverandør i det Nordiske markedet. I dag er RCO representert i Sverige, Norge og Finland. Hovedkontoret ligger i Järfälla i Stockholm. Selskapet har vist god vekst og lønnsomhet de siste årene. RCO omsetter for litt over 200 millioner SEK og har ca. 90 ansatte. RCI Security eies 100% av Novax, som er en del av familieselskapet Axel Johnson AB. www.rco.no